Nieuws en mededelingen

18 Jun

vrije dag

Door assistente Miranda

Maandag 24 juni is de praktijk van huisarts Albronda gesloten

       Alleen in geval van spoed kunt u de waarneming bellen.

Achternaam beginnend met:

A t/m F praktijk Tuinman/Berends tel.nr. 050-4092100


G t/m K praktijk Vroegop tel.nr. 050-4091213


L t/m R praktijk de Kleuver/Janssen tel.nr 050-4095494


S t/m Z praktijk Vermeer tel.nr. 050-4091263


Na 17 uur kunt u alleen voor spoed de huisartsenpost bereiken

op tel nr: 0900-9229


15 May

Verklein het risico op diabetes type 2

Door assistente Gea

Steeds meer mensen in Nederland lopen een groot risico om diabetes type 2 te krijgen. Er zijn namelijk minimaal 1,4 miljoen mensen met prediabetes. Dit blijkt uit onderzoek van  de universiteit van Maastricht. De helft van de mensen met diabetes krijgt gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten. Daarom start het Diabetes Fonds de campagne om mensen te wijzen op de gevaren van diabetes type 2. Het doel is dat mensen weten hoeveel risico ze lopen op diabetes en wat ze kunnen doen om hun risico te verkleinen.

Het is belangrijk om te weten of je risico loopt op diabetes type 2. Iedereen die prediabetes heeft, loopt namelijk al ongemerkt schade op aan het lichaam. Mensen die er op tijd bij zijn, kunnen de schade beperken of diabetes type 2 voorkomen. Dit kan simpel via deze link: Test je risico

Komt uit de test dat u een risico loopt of heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op. 


29 Jan

Spreekuur.nl wijziging

Door assistente Miranda

Spreekuur.nl
Beste gebruiker van Spreekuur.nl,
We hebben belangrijk nieuws. Vanaf 1 februari 2024 verandert de manier waarop je inlogt op Spreekuur.nl. Op dit moment log je in met jouw e-mailadres en persoonlijke wachtwoord. Vanaf 1 februari gaan we over op inloggen via DigiD.


Waarom moet ik straks inloggen via DigiD?
Er is recent een nieuwe wet ingegaan, de Wet digitale overheid. Daarom wordt het voor Spreekuur.nl verplicht om in te loggen met DigiD. Het inloggen via DigiD zorgt ervoor dat jouw persoonlijke en medische gegevens nog beter beschermd zijn.


Wat moet ik doen?

Als je na 31 januari Spreekuur.nl 2024 wilt gebruiken, log je nog één keer in met je e-mailadres en wachtwoord. Daarna wordt je account automatisch gekoppeld aan je DigiD. Je behoudt dus je eigen account en blijft toegang houden tot je gegevens.

Waar vind ik meer informatie?
Op onze supportpagina vind je een handleiding voor de nieuwe manier van inloggen. Ook vind je hier antwoorden op andere vragen rondom DigiD. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op. Je vindt onze contactgegevens ook op de supportpagina.
Heb je nog geen DigiD? Of ervaar je problemen met DigiD? Je vindt informatie op de DigiD hulppagina.


Met vriendelijke groeten,
Team Spreekuur.nl en uw Huisarts B.Albronda


18 Jan

Nieuwe patiënten

Door Assistente Gea

De praktijk is open voor nieuwe patiënten. Wij leveren huisartsenzorg voor patiënten waarvan de reistijd maximaal 15 minuten is.

Als u zich inschrijft als nieuwe patiënt, dan is het belangrijk om dit aan uw vorige huisarts door te geven. Hij/zij kan dan uw medisch dossier beveiligd en elektronisch versturen naar onze praktijk en u uitschrijven als patiënt.
Als u uw gezin inschrijft: zou u, uw partner en voor uw kinderen ook een inschrijfformulier willen invullen?

Via deze link of de hoofdpagina kunt het Inschrijfformulier vinden

20 Dec

Positieve gezondheid

Door Assistente Gea

Wat is Positieve Gezondheid?

Positieve Gezondheid is een bredere kijk op gezondheid, uitgewerkt in zes dimensies. Met die bredere benadering draag je bij aan het vermogen van mensen om met de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in het leven om te gaan. Én om zo veel mogelijk eigen regie te voeren.

WAT HEB JIJ NODIG OM JE BETER TE VOELEN?

Je bent meer dan een aandoening of een ziekte. Wat heb jij nodig om je beter te voelen? Kun je je bijvoorbeeld voldoende redden? Vul de vragenlijst in en krijg inzicht in wat voor jou belangrijk is. Of je nu inziet dat je toch meer moet gaan bewegen, behoefte hebt aan contact of aan meer rust, het gaat erom dat jij je gezond en energiek voelt, op de manier die bij jou past.

De vragenlijst van Mijn Positieve Gezondheid is een instrument dat laat zien hoe jij vindt dat het met je gaat en gaat over de volgende zes onderwerpen:

  • Hoe het lichamelijk gaat
  • Hoe het mentaal gaat
  • Of je jouw leven zinvol vindt
  • Of je een prettig leven hebt
  • Of je meedoet in de maatschappij
  • Hoe je dagelijks leven eruitziet

 

klik hier voor meer informatie en het invullen van een vragenlijst die bij u past.